جستجوی سریع
/ مجله مهرسا / آموزش 6 مهارت ضروری زندگی به کودکان

آموزش 6 مهارت ضروری زندگی به کودکان

29 خرداد 1400 5
855بازدید

آموزش مهارت های زندگی به کودکان پس از تامین نیازهای اولیه، از اولویت‌های تربیتی آن‌ها است. تربیت فرزندان یکی از مهمترین وظایف والدین است. کودکانی که امروز در محیط امن خانواده و تحت مراقبت والدین قرار دارند، به زودی وارد اجتماع می‌شوند و تشکیل خانواده می‌دهند.

والدین الگوی فرزندان‌شان هستند و تمامی رفتار و کارهایشان در ذهن کودکان ثبت می‌شود و تاثیر بسیار زیادی بر شخصیت آن‌ها می‎‌گذارد. از این رو بهتر است که والدین با مهارت‌های زندگی و آموزش آن‌ها آشنایی داشته باشند تا بتوانند آن‌ها را به خوبی به کودکان خود آموزش دهند. در ادامه مقاله به بررسی کامل آموزش مهارت‌های زندگی به کودکان می‌پردازیم. تربیت کودکان کاری تخصصی و پیچیده است؛ بهتر است در مواقع حساس از مشاوره کودک در کنار خودتان کمک بگیرید.

آموزش مهارت های زندگی به کودکان | یک کار ضروری

در آموزش مهارت‌ها،‌ نقش مشاور متخصص به عنوان مکملی در کنار پدر و مادر تعریف می‌گردد. انسان گاهی اوقات در اثر مشکلات زندگی، در شرایطی قرار می‌گیرد که احساس ناامیدی و درماندگی می‌کند و فکر می‌کند که سختی‌های زندگی بسیار فراتر از آستانه تحمل اوست. گاهی وقت‌ها در اثر ارتباط با دیگران و رفتارهای برخی افراد احساس استیصال می‌کند و شتاب زده و عجولانه برخورد می‌کند. تمامی این مشکلات به دلیل ناپختگی و عدم آموزش مناسب مهارت های زندگی به فرزندان است. فرزندان همیشه در کانون امن خانواده باقی نمی‌مانند و دیر یا زود باید وارد اجتماع شوند و با مشکلات ریز و درشت زندگی مواجه ‌شوند. پس بهتر است از هم اکنون مهارت های زندگی را به فرزندان خود آموزش دهید تا در آینده زندگی بهتری داشته باشند. در ضمن یک مشاور باتجربه می‌تواند در کشف استعداد کودکان به شما کمک کند.

برای آگاهی بیشتر درباره مهارت های زندگی

مهارت های زندگی و آموزش آنها به کودکان

برای این که کودکان بتوانند زندگی بهتری در آینده داشته باشند باید روانشناسی کودک را در همه مراحل رشد مدنظر داشته باشید. مهارت های زیادی وجود دارد که در ادامه به توضیح برخی از آن‌ها می‌پردازیم.

برای شناخت بیشتر در زمینه روانشناسی کودک کلیک کنید.

1. آموزش مهارت ارتباط و تعامل با دیگران به کودکان

بچه‌ها به زودی بزرگ می‌شوند، کار می‌کنند، ازدواج می‌کنند و با مسائل مختلف روبرو می‌شوند. کودکان در صورتی می‌توانند با مسائل و مشکلات مختلف کنار بیایند که از قبل برای آن آماده شده باشند. تعاملات میان خواهر و برادرها و دوستان تمرینی بسیار موثر برای رویارویی با مشکلات زندگی است. کودکان باید بیاموزند تا در عین احترام گذاشتن به دیگران و کنترل خود، حق خود را بگیرند و نظر خود را به راحتی بیان کنند. مثلا برای این منظور می‌توانید از بچه ها بخواهید یکدیگر را نقاشی کنند و هر وقت که یکدیگر را رنجاندند، قسمتی از نقاشی را پاره کنند. این کار تاثیر بسیار زیادی بر کودکان دارد و به آن‌ها می‌فهماند که رنجاندن دیگران چه تاثیر بدی بر آن ها می‌گذارد. در این راستا خواندن مقاله پرورش مهارت های ارتباطی کودکان می‌تواند تاثیرات مثبتی در تعامل کودک با دیگران داشته باشد.


2. مدیریت زمان در فرزندان

مهارت مدیریت زمان یکی از مهارت های مهم و اساسی دوران بزرگسالی است. کودکان باید مدیریت زمان را در زندگی بیاموزند و با فعالیت های بیهوده و مفید آشنا شوند. مثلا باید بدانند که تماشای زیاد تلویزیون تاثیر بدی بر آن‌ها و زندگی شان می‌گذارد. وقتی که کودک بزرگ شد باید یک ساعت مخصوص برای خود داشته باشد و بیاموزد که باید برای بیدار شدن از خواب تقلا کند. کودکان خود را تشویق کنید تا کارهای مدرسه شان را در زمان مقرر انجام دهند. حتی می‌توانند کارهای روزانه خود را یادداشت کنند تا یک برنامه درست برای انجام آن‌ها داشته باشند. در صورتی که برای انجام به موقع کارهای خود اضطراب زیادی دارد راهی پیدا کنید تا موجب آرامش او شود.


3. آموزش مهارت های زندگی به کودکان | مدیریت مالی

اجازه دهید تا کودکان تصمیم های مالی کوچکی برای خود بگیرند. بچه ها با اشتباه در موقعیت‌های کنترل شده، چیزهای زیادی می‌آموزند. بچه ها باید یاد بگیرند تا پول خود را چگونه خرج کنند. شرایط و مقررات را برای آن‌ها مشخص کنید مثلا اگر ماهانه به آن‌ها پول می‌دهید باید بدانند که تا ماه آینده خبری از پول نیست، حتی اگر پول خود را زودتر از موعد مقرر خرج کنند. به آن‌ها بیاموزید پول های خود را برای نیازهای مختلف تقسیم بندی کنند و بخشی از پول را پس انداز نمایند. اینگونه کودکان یاد می‌گیرند که باید در قبال پولی که شما به او می‌دهید مسئولیت پذیر باشند و به درستی آن را خرج کنند. برای آگاهی بیشتر در زمینه مسئولیت پذیری کودکان کلیک کنید.


4. مهارت های زندگی | رعایت نظم

معمولا بچه‌ها انبوهی از وسایل بازی و خرده ریز برای خود دارند. دسته بندی و مرتب کردن وسایل بچه‌ها را به خودشان بسپارید و آن‌ها را تشویق کنید تا وسایل قدیمی‌شان را به دیگران ببخشند. می‌توانید صندوق‌های فانتزی و جذاب برای آن‌ها تهیه کنید تا برای مرتب کردن وسایل شان تشویق شوند.


5. مهارت های خانه‌داری در زندگی

انسان هر شغلی که داشته باشد باید بتواند کارهای خود و خانه‌اش را انجام دهد. می‌توانید در انجام کارهای کوچک خانه مثل جدا کردن کاهوها و چیدن نان‌ها از کودکان کمک بگیرید و یا از آن‌ها بخواهید لباس‌هایشان را در ماشین لباس‌شویی بیندازند. در هنگام خرید کردن کودکان را نیز با خودتان ببرید و آن‌ها را با مواد غذایی و ملاحظات اقتصادی آشنا کنید. با یادگیری تدریجی کارهای خانه، کودکان در بزرگسالی به خوبی می‌توانند از عهده کارهای شخصی خانه شان بربیایند.


6. آموزش مهارت های زندگی به کودکان | مهارت تصمیم‌گیری

مهارت تصمیم‌گیری یکی از بزرگترین مهارت‌های لازم در زندگی است. از فرزندانتان بخواهید اهدافشان برای آینده را بنویسند و سپس در مورد کارهای لازم برای رسیدن به اهدافشان با آنها صحبت کنید. به آن‌ها بیاموزید که در مسیر رسیدن به اهدافشان باید به شواهد و مدارک تکیه کنند و با اطمینان تصمیم بگیرند. همچنین در هنگام تصمیم گیری کودکان، مزایا و معایب آن تصمیم را بگویید و سپس تصمیم‌گیری را به عهده خود او بگذارید. هرچقدر که کودک شما بتواند تصمیم‌های درست و بیشتری بگیرد اعتماد به نفس او نیز افزایش پیدا می‌کند. برای شناخت بیشتر در زمینه افزایش اعتماد به نفس کودکان کلیک کنید.


کلام آخر

والدین لازم است بدانند که آموزش مهارت های زندگی به کودکان باید در راستای تربیت کودک باشد. در واقع هدف از این مهارت‌ها این است که فرزند شما به بهداشت جسمی و روانی دست یابد و بتواند شخصیت رشدیافته ای داشته باشد. هرچقدر که کودک مهارت‌های مختلفی را در زندگی کسب کند می‌تواند در آینده و بزرگسالی موفق‌تر باشد. با این حال گاهی ممکن است کودکان در یادگیری این مهارت‌ها دچار مشکل باشند و یا والدین نتوانند آنطور که باید و شاید به کودک آموزش‌های لازم را بدهند. در این راستا بهره بردن از مشاوره کودک می‌تواند به شما کمک کند تا آموزش‌های لازم را به کودک خود بدهید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
دسته بندی مقالات
0 محصول
ادامه خرید
تایید و تکمیل خرید
مجموع سبد
0 تومان