جستجوی سریع
/ مجله مهرسا / نکات مهم در مورد تربیت کودک

نکات مهم در مورد تربیت کودک

4 شهریور 1399 4
1,087بازدید

نکاتی مهم در تربیت فرزندان

واژه تربیت کودک در واقع به معنای تعلیم و پرورش دادن کودک با استفاده از بسیاری از اصول می باشد. زمانی که والدین، کودکان خود را تربیت می کنند در واقع در حال آموزش آنان هستند و قالب های رفتاری و اصول فکری کودکان را شکل می دهند. به همین دلیل والدین با کنترل احساسات خود می توانند شرایط را بهتر مدیریت کنند و کودک را به طوری آموزش دهند تا در رویارویی با مشکلات آینده خود بهتر عمل نماید.

از آنجایی که کودکان بخصوص در سنین پایینتر بسیار از والدین خود تاثیر می پذیرند، والدین با افزایش اطلاعات خود در مورد نحوه تربیت فرزندان، نحوه رویارویی با مشکلات مختلف دوران کودکی می توانند عملکرد بهتری در زمان رویارویی با مشکلات فرزندانشان داشته باشند.


نکات مهم در مورد تربیت کودک و روشهای تربیت فرزند
قبل از صحبت در مورد اصول صحیح و متدهای تربیت فرزند باید در مورد کنترل احساسات والدین در زمان تربیت فرزندان صحبت کنیم. تجربه نشان داده والدینی که در شرایط خشم و ناراحتی می توانند احساساتشان را کنترل کنند. نه تنها می توانند در تربیت فرزندانشان بهتر عمل نمایند بلکه بر خود نیز مسلط تر شده و زندگی شادتری خواهند داشت.

شاید به نظر شما کنترل خشم بسیار سخت باشد؟ بله به نظر ما نیز کنترل خشم در زمان عصبانیت سخترین کاری است که هر کسی می تواند انجام دهد اما به شرطی که اصول آن را بداند، انجام این کار غیر ممکن نیست.خشم یک واکنش دفاعی به ترس، درد و غم می باشد. شما به راحتی می توانید واکنش خود را نسبت به ترس، درد و غم به جای خشم به عشق تبدیل کنید. کافی است اجازه ندهیم که احساساتتان تحت تاثیر خشم تان قرار گیرد. احساساتان را درک کنید آنها را بشناسید تا بتوانید به راحتی کنترل آنها را در دست خودتان داشته باشید.

زمانی که کودک شما بد رفتاری می کند چی کاری باید انجام دهید؟

اکثرا والدین این رفتار کودکشان را نادیده می گیرند ولی به هیچ وجه کار درستی نیست. فرزندان همیشه به راهنمایی های والدین خود نیاز دارند. زمانی که شما با عصبانیت آنها را راهنمایی می کنید فرزندانتان راهنمایی های شما را قبول نمی کنند. به لحاظ روانشناسی شما جز خودتان نمی توانید هیچ فردی دیگری را کنترل یا تغییر دهید. زمانی که شما رفتار خودتان را تغییر دهید به طبع رفتار فرزندان شما نیز تغییر خواهد کرد و با این کار می توانید در تربیت فرزندانتان بسیار موفق تر عمل کنید.

این جمله به این معنی نیست که شما چیزهایی را تحمل کنید که قبلا در زمان مواجه با آن بسیار عصبانی می شدید و یا واکنش شدیدی نشان می دادید اما می توانید به دلیل این عصبانیتتان کودک خود را تنبیه نکنید و یا حتی با استفاده از رفتار های درست کودکتان را متوجه رفتار اشتباهش بکنید. تجربه ما در این زمینه نشان می دهد که هیچ یک از اتفاق های مثبت در زمان تربیت فرزندتان تا زمانی که کنترل احساساتتان در دست خودتان نباشد اتفاق نخواهد افتاد. پس توجه داشته باشید که کلید موفقیت در تربیت فرزند تنها و تنها خودکنترلی عاطفی می باشد.

راهکار های تربیت کودک و روش های تربیت فرزند با استفاده از روانشناسی کودک و خود کنترلی
شما برای تربیت کودک خود می توانید از اصول و راهکار هایی استفاده کنید که بر اساس تحقیقات علمی روانشناسی کودک و با استفاده از متد خود کنترلی علمی بوده و بسیاری از والدین در حال حاضر در حال استفاده از این متد هستند و نتیجه می گیرند، در ادامه تعدادی از عوامل تاثیر گذار در تربیت فرزندان را برای شما توضیح خواهیم داد.

تاثیر رفتار والدین در تربیت کودک
تجربه نشان داده که کودکان مقررات عاطفی خود را از والدینشان می آموزند. اگر در زمان عصبانیت و بحث و گفتگو با همسرتان وسایل را پرت می کنید و یا در اتاق یا خانه را محکم می بندید و یا در زمان ناراحتی در گفتگو با شوهرتان فریاد می کشید توجه داشته باشید که فرزند شما در حال یادگیری از شماست و در زمان ناراحتی خود از شما تفلید می کند. پس بهتر است در زمان ناراحتی آرامش خود را حفظ کنید و توجه داشته باشید که کودک شما، رفتار شما را در موقعیت های مشابه تقلید می کند.تاثیر بهداشت و ایمنی عاطفی بر تربیت فرزند
ایجاد بهداشت و ایمنی عاطفی در خانواده بسیار تاثیر بسزایی در رشد و موفقیت کودک دارد. تحقیقات نشان می دهد که کودکانی که با والدینشان ارتباط نزدیک و صمیمانه ای دارند، در آینده در برقراری ارتباط در اجتماع بسیار موفق تر عمل می نمایند.


تاثیر محیط آرام بر تربیت فرزند
مطالعات روانشناسی کودک نشان می دهد هنگامی که والدین محیط آرامی را برای فرزندان خود فراهم می کنند، کودک در خانه احساس امنیت کرده و احساسات خود را تجربه می نماید. با این کار کودکان یاد می گیرند که احساساتشان را راحت بیان کنند و می فهمند احساسات فقط بخشی از انسان است و لازم نیست از بیان کردن آن بترسند یا با آنها مقابله کنند و به راحتی می توانند کنترل احساساتشان را در دست داشته باشند.


تاثیر درک متقابل بر تربیت فرزند
بچه ها به والدینشان احترام می گذارند و احساس می کنند که توسط آنان درک می شوند و از دستور العمل ها و راهنمایی های آنان پیروی می کنند. آنها باید یاد بگیریند که همیشه چیزی که می خواهند را دریافت نمی کنند اما در نهایت به چیزه بهتری می رسند. والدین باید بیاموزند که بر روی پاسخ نه خود به فرزندان بمانند و به آنها نشان دهند که به خاطر نه شنیدن در بعضی مسائل چیز بهتری در انتظار آنها بوده است و این نه شنیدن از والدین به ضرر آنان نیست. این نشان دادن نباید به صورت کلامی باشد بلکه باید در عمل این مسئله را درک کنند. به این طریق کودکان راهنمایی های والدین را بیشتر می پذیرند و قوانین والدین را بیشتر دنبال می کنند.


تاثیر مشغله کاری بر تربیت فرزندان
اگر مسئله ای ذهن والدین را درگیر کند به طور ناخود آگاه بر رفتار آنان با کودکانشان تاثیر می گذارد. اگر توجه کرده باشید زمانی که مشغله های فکری و کارهایتان زیاد شده باشد. در این مواقع رفتار فرزندتان هم نسبت به شما تغییر می کند. دلیل این تغییر همان موضوعی است که فکر شما را درگیر کرده است زیرا به سبب آن زمان کمتری را با کودکان خود سپری می کنید و در بعضی از مواقع بسیار زود کنترل خود را نسبت به فرزندتان از دست می دهید. سعی کنید در طول روز یک زمان را تنها و تنها برای فرزندانتان در نظر بگیرید و تمام مشعله هایتان را فراموش کنید.


تاثیر نوع رفتار والدین بر تربیت فرزند
نکته آخر این است که اگر به رفتار خود با کودکان توجه کنید. هنگامی که رفتار های متفاوتی با فرزندان خود دارید؛ به شکل های متفاوتی از آن ها پاسخ دریافت می کنید. تجربه نشان داده است که زمانی که والدین برآشفته می شوند و بدون تفکر واکنش نشان می دهند، فقط اوضاع را بدتر می کنند. در مقابل زمانی که والدین با آگاهی بیشتری به فرزندان خود پاسخ دهند، می توانند به صورت کامل شرایط را کنترل و در اختیار خود بگیرند.

توصیه نهایی
خبر خوب برای والدین این است که حتی اگر فرزندان شما بعضی از عادات بد را آموخته باشند؛ هنوز هم برای تربیت صحیح دیر نیست. شما می توانید با یادگیری اصول کنترل احساسات خود و شناخت کامل روانشناسی کودک و متد های صحیح تربیتی کودک، فرزندانتان را برای شکوفایی در اجتماع و زندگی آینده تربیت کنید. تجربه ما در این زمینه نشان داده است که کلید موفقیت در تربیت کودک، تغییر رفتار والدین می باشد. کافی است صبر وحوصله داشته باشید و راهکارهای تربیتی کودک را به درستی بیاموزید و این مسئله را جدی بگیرید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
دسته بندی مقالات
0 محصول
ادامه خرید
تایید و تکمیل خرید
مجموع سبد
0 تومان