جستجوی سریع
/ مجله مهرسا / رژیم شیر چیست و آیا واقعا موثر است؟

رژیم شیر چیست و آیا واقعا موثر است؟

17 آذر 1400 4
1,008بازدید

رژیم شیر چیست و چه تاثیرات و عوارضی دارد؟ 

رژیم شیر یکی از رژیم های توصیه شده برای کاهش وزن سریع است که انواع مختلفی از آن وجود دارد؛ همانطور که از اسم این رژیم مشخص است در طول آن تنها باید از شیر استفاده کرد که باعث به وجود آمدن بحث های بسیاری در رابطه با این رژیم می شود. در ادامه جهت آشنایی کامل با تاریخچه رژیم شیر، مزایا و معایب،‌ روش و تاثیرات آن همراه ما باشید.

حدودا چند دهه است که رژیم لاغری شیر رایج شده است و امروزه افراد بسیاری در رابطه با تاثیرات رژیم شیر پرس و جو می کنند اما این مورد احتمالا تاریخچه ای طولانی تر دارد چرا که در بسیاری از حکایت ها ساده زیستی افراد را با رژیم هایی همچون شیر و نان توصیف می کنند. همچنین همه ما می دانیم که شیر حاوی کلسیم بسیاری است و نوشیدن آن باعث تامین ویتامین دی بدن هم می شود.

مواد مغذی موجود در شیر تا حدودی احساس سیری را ایجاد کرده و کلسیم موجود در آن نیز به آب شدن چربی ها مخصوصا در ناحیه شکم کمک بسیاری می کند بنابراین می توان عملکرد مثبت رژیم شیر برای لاغری در کوتاه مدت را تایید کرد اما از آنجایی که منطق پشت این رژیم چندان علمی نیست ممکن است با مشکلاتی نیز روبرو شوید.

عملکرد رژیم شیر

در این روش افراد حدودا دو الی چهار هفته هیچ ماده غذایی دیگری جز شیر کم چرب استفاده نمی کنند.

برنامه غذایی رژیم شیر شامل نوشیدن چهار وعده شیر در هر روز است که باعث دریافت حجم بالایی از کلسیم برای چربی سوزی و عدم دریافت سایر مواد به لاغری کمک می کند. اما چنین رژیمی در نهایت پس از یک ماه شکسته می شود و از پس شروع مصرف مواد غذایی دیگر و بازگشت به وضعیت قبل، وزنتان نیز افزایش خواهد یافت.

علاوه بر این رژیم های غذایی که تنها به یک نوع ماده غذایی محدود هستند بسیار خطرناک و غیر منطقی به نظر می رسند حتی اگر ماده ای مغذی مانند شیر که از بدو تولد با آن رشد کرده ایم باشد.

انواع رژیم شیر

رژیم شیر نسبت به دیگر روش های لاغری در کوتاه مدت ایمن تر به نظر می رسد و برخی افراد نیز از یک ماده مقوی دیگر مانند خرما یا موز در این رژیم استفاده می کنند؛ با این حال همچنان احتمال بروز رابطه ای نا سالم با غذا در این نوع رژیم ها وجود دارد.  

روش دیگری نیز برای گرفتن رژیم شیر وجود دارد که در آن افراد پیش از هر وعده غذایی با نوشیدن یک لیوان شیر به کنترل اشتها و دریافت کالری مورد نیاز کمک می کنند که منطقی تر به نظر می رسد اما باید توجه کنید که نوشیدن شیر نباید باعث ایجاد مشکلاتی در گوارش شود.

موارد سبک تر از رژیم شیر مخصوصا قرار دادن شیر در رژیم روزانه می تواند تاثیرات مثبتی داشته باشد اما استفاده از شیر به تنهایی در طولانی مدت کارساز نبوده و دوره کوتاه مدت آن نیز نتیجه ای ناپایدار دارد. با این حال اگر می خواهید از این رژیم استفاده کنید بهتر است مصرف سایر مواد مغذی را به طور کامل قطع نکنید.

عوارض رژیم شیر

شیر به عنوان یک ماده غذایی سالم و طبیعی، به راحتی قابل تهیه و مصرف است و نوشیدن آن برای کودکان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است اما ممکن است نوشیدن بیش از اندازه آن باعث بروز مشکلاتی در افراد شود. همچنین ممکن است آنتی بیوتیک ها و هورمون های مصنوعی تزریق شده به گاوها در شرکت های تولید لبنیات تاثیر منفی بر بدن انسان داشته باشند به همین دلیل استفاده از شیر ارگانیک گاوهایی که در محیط طبیعی تغذیه و رشد کرده اند تاثیر بهتر و چربی و ویتامین های بیشتری دارد.

برخی از مشکلاتی که ممکن است با نوشیدن شیر یا مصرف بیش از حد آن به وجود آیند عبارتند از:

۱. آلرژی

تحقیقات نشان می دهد حدود پنج درصد از کودکان به شیر حساسیت دارند و مصرف آن ممکن است باعث به وجود آمدن مشکلات پوستی مانند اگزما یا علائمی در روده (مانند گاز معده، یبوست یا اسهال) شود. همچنین شدید بودن آلرژی ممکن است با خس خس سینه، مشکلات تنفسی یا مدفوع خونی همراه باشد.

۲. آکنه

محققان معتقدند مصرف شیر کم چرب در نوجوانان ممکن است با تاثیر در هورمون هایی خاص مانند انسولین باعث ایجاد آکنه و مشکلات پوستی شود.

۳. شکستگی استخوان

اگرچه شیر در تامین کلسیم و استخوان بندی بدن نقش اساسی دارد اما تحقیقات نشان می دهد ممکن است مصرف بیش از اندازه لبنیات و شیر در افراد بالغ احتمال شکستگی استخوان به دلیل پوکی را افزایش دهد. البته تحقیقات بیشتری برای اثبات علمی این ادعا وجود دارد.

۴. سرطان

افزایش احتمال به سرطان پروستات در آقایان و سرطان تخمدان در خانم ها ممکن است با مصرف شیر افزایش یابد.

۵. عدم تحمل لاکتوز 

تحقیقات نشان داده است که بخش عظیمی از جمعیت نمی توانند لاکتوز موجود در شیر گاو را تحمل کنند به همین دلیل بهتر است در مصرف لبنیات زیاده روی نکنید.

۶. بالا بردن سن

لبنیات یکی از محصولات حیوانی است که هضم آن کمی سخت است و اعضای بدن باید مقدار بیشتری برای آن تلاش کنند. در عین حال مصرف میوه ها، سبزی جات،‌ آجیل، دانه ها، لوبیا، حبوبات و چربی های سالم تاثیر بهتری نسبت به لبنیات در محکم شدن استخوان ها دارند و علاوه بر کلسیم و مواد معدنی، پروتئین گیاهی هم دارند که هضم آن نسبت به پروتئین حیوانی آسان تر است.

مزایای رژیم شیر

استفاده از مقدار مناسب شیر در طول روز و رژیم غذایی می تواند تاثیرات مثبت بسیاری نیز داشته باشد که عبارتند از:

۱. سلامت استخوان ها

شیر منبعی غنی از کلسیم است و تاثیر مثبت بسیاری در سلامت استخوان ها دارد. همچنین ویتامین دی موجود در آن از پوکی استخوان پیشگیری می کند اما در کنار مصرف شیر به اندازه کافی بهتر است از روش هایی مانند ورزش و فعالیت های فیزیکی مرتب، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و... نیز استفاده کنید.

۲. درمان سرطان

ویتامین دی در تنظیم رشد سلولی و کاهش خطر ابتلا به سرطان تاثیر بسیاری دارد و افرادی که به اندازه کافی در معرض نور خورشید نیستند توصیه می شود از شیر بیشتری استفاده کنند.

۳. جلوگیری از افسردگی

تولید سرتونین رابطه ای با سطح مناسب از ویتامین دی دارد و در خلق و خو، اشتها و همچنین خواب موثر است. به همین ترتیب می توان مصرف شیر را روشی برای جلوگیری از افسردگی، خستگی مزمن و سندروم پیش از قاعدگی مفید دانست.

۴. عضله سازی

شیر گاو پروتئین با کیفیت و زیادی دارد که دارای تمامی آمینواسیدهای ضروری است و از آنجایی که کاربرد اصلی آن تغذیه و رشد سریع تر گوساله هاست، طبیعی است که با مصرف آن با افزایش رشد عضلانی، حفظ بافت و تثبیت وزن و بالا بردن سوخت و ساز جهت کاهش وزن همراه باشد. همچنین پروتئین موجود در آن در رشد و بازسازی عضلات نقش اساسی دارد.

جمع بندی

رژیم هایی که تنها با مصرف یک ماده غذایی همراه هستند در طولانی مدت عملی نیستند و تاثیرات دوره کوتاه مدت آن ها نیز پس از مدتی از بین می رود. بدین ترتیب بهتر است راه های بهتری مانند رژٰیم های اصولی، استفاده از شیر به اندازه کافی و ورزش جهت رسیدن به تناسب اندام استفاده کنید.

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
دسته بندی مقالات
0 محصول
ادامه خرید
تایید و تکمیل خرید
مجموع سبد
0 تومان