جستجوی سریع
/ مجله مهرسا / اشتباهات رایج در مورد غذاهای مفید برای ترک اعتیاد

اشتباهات رایج در مورد غذاهای مفید برای ترک اعتیاد

16 شهریور 1398 4
1,877بازدید

در مورد مواد غذایی مناسب برای ترک باورهای اشتباه زیادی میان مردم رایج است. برای مثال بسیاری از افراد فکر می کنند مصرف روزانه مولتی ویتامین ها می تواند تمام پایگاه های مورد نیاز تغذیه ای را پوشش دهد. درست است که خوردن قرص های مکمل مفید است، اما اغلب افراد معتاد، در ابتدای درمان تنها به استفاده از این قرص ها روی می آورند و دیگر به کیفیت مواد غذایی مصرفی توجهی ندارند. باید توجه داشت که حتی ویتامین های تکمیلی نمی تواند جایگزین آنتی اکسیدان موجود در مواد غذایی باشد.

هم چنین اکثر افراد به نقش میوه ها و سبزیجات اهمیت نمی دهند؛ در حالی که مهم ترین منبع غذایی مفید زمان ترک اعتیاد، فیبر موجود در میوه ها، سبزیجات، دانه های لوبیا و آجیل می باشد. خوردن این دسته از مواد اهمیت فوق العاده ای در بهبود سیستم گوارش و دستیابی به تعادل میکرو ارگانیسم هایی دارد که در سرتاسر دستگاه گوارش زندگی می کنند.

از جمله دیگر اشتباهات این است که افراد تعداد وعده های کم با حجم زیاد را انتخاب می کنند. این در حالی است که معده فرد معتاد در طول سال های مصرف آسیب دیده و توان هضم حجم زیاد غذا را ندارد. در نتیجه بهترین راه این است که همان میزان غذا را در وعده های بیشتری مصرف کنید.


مواد غذایی مناسب برای ترک اعتیاد

رژیم غذایی سالم را باید به عنوان یک جزء مفید و لازم در درمان اعتیاد و بازیابی سلامتی در نظر گرفت. رژیم غذایی معتادان معمولا حاوی مقادیر زیاد مواد قندی است. مصرف بیش از حد مواد قندی باعث التهاب داخلی بدن شده و در نهایت منجر به تشدید حالات خماری در فرد می شود. در واقع می توان گفت تغذیه مناسب در کاهش درد خماری نیز تاثیر می گذارد. پس در صورتی که در تلاش برای ترک اعتیاد هستید، رعایت رژیم غذایی مناسب حائز اهمیت است؛ چرا که روند ترک را برای شما آسان تر می کند. مواد غذایی که می تواند روند بهبودی را تسریع کنند عبارتند از:

- پروتئین ها (گوشت قرمز، قارچ، اسفناج، ماست، تخم مرغ، سینه مرغ...)

- فیبر (سبزیجات، میوه ها (آب میوه ها شامل نمی شوند)، ذرت، نخود فرنگی...)

- امگا 3 (ماهی، میگو، روغن کتان، روغن گردو، تخم مرغ...)

- آنتی اکسیدان ها (فلفل، سیب زمینی شیرین، میوه های قرمز، گردو...)

- ویتامین ها (میوه ها، حبوبات...)

- مواد معدنی (شیر، سیب زمینی، خشکبار، ماهی، سبزیجات برگ سبز....)

بهتر است از این شش گروه مواد غذایی در رژیم غذایی دوران ترک اعتیاد استفاده شود. در صورت مصرف حداقل دو بار در روز نتایج مفیدتری حاصل می شود.


چه مواد غذایی برای ترک اعتیاد مناسب نیست؟

بهتر است از خوراک هایی که در 6 طبقه فوق ذکر نشده است، استفاده نکنید. برای مثال:

- نوشیدنی های شیرین (نوشابه های گازدار، نوشیدنی های انرژی زا و نوشابه های رژیمی)

- آب نبات (یا غذاهای های بسیار شیرین)

- غذاهای سرخ شده


سبک زندگی سالم با غذاهای مفید برای ترک اعتیاد

رسیدن به سبک زندگی سالم، شرط اساسی در موفقیت برای ترک اعتیاد است. داشتن رژیم غذایی مناسب، یکی از جنبه های سبک زندگی سالم است. به این منظور شما باید بتوانید غذاهای سالم را جایگزین عادت های بد مصرفی خود کنید. نرسیدن مواد مغذی به اندازه کافی می تواند به بدن آسیب جدی بزند، به خصوص زمانی که رژیم غذایی نامناسب با مصرف مواد همراه شود. برای مثال الکل خود باعث کاهش شدید جذب ویتامین ب1 می شود که در این شرایط فرد را با خطر ابتلا به سندرم ورنیکه کورساکوف رو به رو می کند.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
دسته بندی مقالات
0 محصول
ادامه خرید
تایید و تکمیل خرید
مجموع سبد
0 تومان