جستجوی سریع
/ مجله مهرسا / هفت راه تقویت حافظه شما

هفت راه تقویت حافظه شما

5 تیر 1395 4
1,105بازدید

آیا می توانید کلید ماشینتان را پیدا کنید؟ لیست خریدتان را فراموش کرده اید؟ نام دوست قدیمی خود را به یاد می آورید؟ شما تنها نیستید. همه انسانها گهگاه برخی از چیزها را فراموش می کنند. ولی نباید به این فراموشی‌هایتان بی‌توجه باشید.

اگرچه نمی توان از زوال عقل و از دست دادن حافظه جلوگیری کرد اما ترفندهای تقویت حافظه می تواند مفید باشد. هفت راه ساده برای تقویت حافظه وجود دارد.

1- ذهنی فعال داشته باشید.

همان طور فعالیت های جسمانی باعث می شود تا جسم شما سالم بماند، ذهن شما نیز همانند جسمتان به حرکت و ورزش نیاز دارد. فعالیت های ذهنی به شما کمک می کند تا ذهنی زنده و سالم داشته باشید. جدول حل کنید. پازل ها را مرتب کنید. روزنامه بخوانید. یک ابزار موسیقی بیاموزید. در کار های اجتماعی شرکت کنید. همه موارد بالا ورزش خوبی برای ذهن شما هستند.


2- به طور منظم با دیگران معاشرت کنید.

تعامل اجتماعی برای دفع افسردگی و استرس بسیار مفید است. استرس و افسردگی بر حافظه انسان تأثیر منفی دارد. تنها نمانید! اوقاتی را با دوستان و عزیزانتان بگذرانید. هیچ گاه دعوت دوستانتان را برای وعده غذایی رد نکنید. به تقویت حافظه خود فکر کنید و به مهمانی های بیشتری بروید.


3- به کارهای خود سازمان دهید.

اگر اطرافتان منظم باشد، احتمال اینکه چیزی را فراموش کنید کمتر خواهد بود. قرار های ملاقات یا اتفاقات مهم را در تقویمی به طور منظم یادداشت کنید. حتی هنگام یادداشت کردن می توانید، با صدای بلند مطالبی را که یادداشت می کنید بخوانید این طور مطالب بیشتر در خاطر شما خواهد ماند. لیست یادداشت شده را بررسی کنید و موارد اجرا شده را تیک بزنید. همه وسایل خود را آشفته در اتاق یا محل کارتان قرار ندهید. مکان هر شیء را مشخص کنید. به طور مثال جای کیف پول، خودنویس وسایر ملزومات کملاً مشخص باشد.


4- خوب استراحت کنید.

خواب خوب نقش مهمی در تحکیم حافظه شما دارد. بنابراین همیشه دقت کنید تا خواب کافی در شبانه روز داشته باشید. هر انسان بالغ روزانه به هفت تا هشت ساعت خواب احتیاج دارد. پس سعی کنید همیشه به قدر نیازتان بخوابید.


5- رژیم غذایی سالم داشته باشید.

همانطور که برای سلامت قلبتان رژیم غذایی سالمی را رعایت می کنید، مغز شما هم حساسیت نشان می دهید. استفاده از میوه ها و سبزیجات تازه، غلات سبوس دار بسیار مهم است. از منابع پروتئینی کم چرب، مانند ماهی، گوشت بدون چربی و مرغ بدون پوست استفاده کنید. به قدر کافی آب بنوشید و بدانید که نوشیدنی های الکلی حافظه شما را به تدریج از بین خواهند برد.


6- فعالیت های بدنی داشته باشید.

فعالیت بدنی باعث افزایش جریان خون در بدن شما، از جمله مغز می گردد، که این به حفظ حافظه ای خوب کمک خواهد کرد. وزارت بهداشت، برای افراد بزرگسال در هفته 150 دقیقه ورزش هوازی مانند پیاده روی سریع ، و یا 75 دقیقه در هفته فعالیت هوازی شدید مانند دویدن را توصیه می کند که بهتر است این زمان در طول هفته تقسیم گردد. اگر وقت کمی دارید حداقل روزی ده دقیقه حرکات ورزشی انجام دهید. ورزش می تواند در تقویت حافظه به شما کمک کند.


7- بیماری های مزمن را کنترل کنید.

توصیه های درمانی دکتر متخصص خود را برای بیماری های مزمنی همچون مشکلات افسردگی ، تیروئید، ناراحتی قلبی و … جدی بگیرید و پیگیر مراحل درمان باشید. هر چه به سلامت جسمانی خود توجه کنید، در عملکرد حافظه تأثیر بهتری خواهد داشت.در مصرف دارو ها دقت کنید و حتماً با مشورت پزشک معالج صورت گیرد. توجه داشته باشید که داروهای مختلف می توانند بر حافظه تاثیر بگذارند.

اگر حافظه شما دچار مشکلات جدی شده حتماً با یک متخصص در این مورد مشورت کنید. متخصص با معاینه فیزیکی، و مهارت های حل مسئله حافظه شما را مورد بررسی قرار خواهد داد. در برخی موارد نیاز به آزمون نیز هست. بر اساس نتایج به دست آمده مراحل درمان صورت می گیرد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
دسته بندی مقالات
0 محصول
ادامه خرید
تایید و تکمیل خرید
مجموع سبد
0 تومان