جستجوی سریع
/ مجله مهرسا / ویژگی های یک روانشناس خوب کودک

ویژگی های یک روانشناس خوب کودک

6 آبان 1400 5
555بازدید

اگر می خواهید برای دریافت خدمات روانشناسی برای فرزندتان به نزد یک روانشناس خوب کودک مراجعه کنید، شاید حساسیت بسیاری داشته باشید. معمولا این موضوع برای والدین از اهمیت بسزایی برخوردار است. به همین خاطر در اینجا تلاش کردیم تا شما را با معیارهای اساسی برای یک روانشناس خوب کودک، آشنا کنیم. شما پیش از انتخاب روانشناس مورد نظر می توانید زمانی را اختصاص داده و ویژگی های گفته شده را بررسی کنید. اما به هر حال یک روانشناس کودک می بایست ویژگی های زیر را دارا باشد:
مهارت های تحلیلی کودک
مهارت های ارتباط با کودک
امانتداری
شنونده خوبی بودن
متخصص بودن در زمینه روانشناسی کودک
این ها مهمترین ویژگی های یک روانشناس است. شما برای شناخت این ویژگی ها می توانید از رزومه، پیشنهادات دوستان و آشنایان و دیگر روش ها اطلاع کسب کنید.

مهارت های تحلیلی لازمه یک روانشناس خوب کودک است
یکی از ویژگی های بسیار مهم یک روانشناس خوب کودک، تحلیل اطلاعات جمع آوری شده از کودک است. شما پس از جمع آوری اطلاعات که خود نیازمند یک پروسه اصولی است، می بایست قادر باشید که به خوبی این اطلاعات را تجزیه و تحلیل کرده و مشکل بیمار را ریشه یابی کنید. در نهایت بر اساس تحلیل ها می توانید بهترین شیوه درمان را نیز پی بگیرید. البته توجه داشته باشید، گاهی ممکن است یک روانشناس تحلیل گر بسیار خوبی باشد؛ اما اطلاعاتی که جمع آوری کرده، اطلاعات مناسبی نبوده و همین موضوع می تواند کار تحلیل و تشخیص را با مشکل مواجه کند.

مهارت های ارتباط با کودک
همانطور که گفتیم اگر اطلاعات اولیه بیمار به درستی جمع آوری نشود، ممکن است ادامه روند تشخیص و درمان کودک، با مشکل رو به رو شود. به همین خاطر یک روانشناس خوب کودک، می بایست علاوه بر تحلیل کردن، بتواند به خوبی با کودک ارتباط برقرار کرده و از این طریق اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کند. از این رو داشتن مهارت های ارتباط با کودک از لازمه های یک روانشناس خوب کودک می باشد. البته باید توجه داشت، گاهی روانشناس برای پیش بردن روند درمان، می بایست بتواند با والدین کودک نیز ارتباط خوبی برقرار سازد. به همین خاطر علاوه بر مهارت های ارتباط با کودک می بایست مهارت های ارتباط با بزرگسالان و دیگر افراد را نیز دارا باشد.

متخصص بودن در زمینه روانشناسی کودک
تخصص در روانشناسی کودک و یا هر زمینه دیگر روانشناسی حرف اول را می زند. اگر روانشناسی که برای درمان کودک تان انتخاب می کنید، دانش و تخصص کافی در این زمینه را نداشته باشد، ممکن است روند درمان کودک، به سمت و سوی اشتباه کشیده شود. در این مورد می توانید با افراد با تجربه و دوستان یا آشنایان که تجربه این چنینی داشته اند مشورت نمایید. مطالعه سابقه عملکرد و رزومه روانشناس نیز می تواند شما را به این آگاهی برساند. از این رو می بایست حتما به این ویژگی روانشناس مورد نظر تان توجه داشته باشید تا بتوانید بهترین فرد را برای روانشناسی کودک تان انتخاب کنید.

یک روانشناس خوب کودک باید امانتدار و معتمد باشد
یک کودک یا خانواده اش، ممکن است دارای مشکلات، بیماری ها، اختلالات و .... باشد. اگر شما هم چنین مشکلاتی در خانواده دارید و در هنگام روانشناسی فرزندتان حتما می بایست، این اطلاعات را در اختیار روانشناس قرار دهید، می بایست روانشناسی را برای این کار انتخاب کنید که بتوانید به خوبی به او اعتماد کرده و فرد را امانتدار اسرار خود بدانید. گاهی اوقات افشای برخی مشکلات روانشناسی و اختلالات خانوادگی مراجعین می تواند دردسرهای فراوانی را برای فرد و خانواده اش ایجاد کند.

یک روانشناس خوب باید شنونده خوبی هم باشد
معمولا عمده ویژگی که اغلب روانشناسان دارند، شنوندگی است. یک روانشناس خوب کودک باید شنونده خوبی باشد تا بتواند اطلاعات مورد نیازش برای تحلیل و حل مسئله را به خوبی جمع آوری کرده و در نهایت کار خود را به درستی به اتمام برساند. از این رو در انتخاب روانشناس مناسب کودک تان حتما می بایست به این ویژگی توجه داشته باشید. مخصوصا در مراحل اولیه درمان، شنوندگی غالب تر از سخنوری است. چرا که در این مرحله روانشناس هنوز به خوبی با زوایای مختلف یک فرد آشنا نشده و بیشتر تمایل دارد، صحبت های بیمار را بشنود.

سایر ویژگی های یک روانشناس کودک
ویژگی های دیگری نیز هستند که یک روانشناس خوب کودک می بایست آن ها را دارا باشد.
علاقه و اشتیاق داشتن نسبت به کار و درمان بیمار
درک متقابل بیمار
داشتن مهارت های بین فردی
علاقه به افزایش آگاهی و یادگیری روش های درمان نوین
مهارت های مشاهده گری

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
دسته بندی مقالات
0 محصول
ادامه خرید
تایید و تکمیل خرید
مجموع سبد
0 تومان