جستجوی سریع
/ مجله مهرسا / آرامش خود را پیدا کنید

آرامش خود را پیدا کنید

19 شهریور 1399 4
967بازدید

همه ما به دنبال این هستیم که کیفیت زندگی‌مان را بالا برده و با آرامش و شادی بیشتر، زندگی کنیم. برای این منظور راه‌های مختلفی را امتحان می‌کنیم. این که چقدرموفق می‌شویم یا نه، بماند، اما به غیر از امتحان کردن راه‌های مختلف، گاهی فقط توجه به بعضی نکته‌های ریز و مهم کافی است تا کیفیت زندگی‌مان را تغییر دهیم. اینجا و امروز قرار است همین نکته‌‌ها را مرور کنیم؛ چند نکته کلیدی که عمل کردن به آنها کیفیت زندگی را به لحاظ جسمی و روانی ارتقاء می‌دهد.

اولین قدم و شاید مهم‌ترین آن برای داشتن زندگی بهتر، داشتن آرامش روان است. هرچقدر از آرامش ذهنی بیشتری برخوردار باشیم، به همان نسبت نیز میزان خلاقیت، مهارت و توانایی‌های ما در زمینه‌های مختلف شکوفاتر می‌شود.

خودتان را به حرکت کردن تشویق کنید

گاهی سخت است که بخواهید از جای‌تان بلند شوید و حرکتی انجام دهید، اما اگر بخواهید، می‌توانید. اولین قدم برای این منظور، نوشتن اهداف‌تان است. در تهیه این فهرست واقع‌بین باشید و تلاش کنید واقعا مرحله به مرحله و قدم به قدم پیش بروید. اگر موضوع شغلی است، از کارهای کوچک شروع کنید تا به نتایج بزرگ برسید.

به فهرست‌تان وفادار باشید

اگر فهرستی از کارهایی را که باید تا آخر روز، هفته یا ماه انجام دهید، آماده کرده‌اید، حتما به آن فهرست وفادار بمانید. به تعویق انداختن کارها یکی از دلایل ایجاد استرس و اضطراب و از دست رفتن آرامش است؛ حتی اگر آن کار، خریدن یک بسته آدامس از بقالی سر کوچه باشد!

جعبه‌ها را خالی کنید

پاکسازی، یکی دیگر از راهکارهای شروع دوباره است. رایانه، تبلت، تلفن همراه‌تان را از پیغام‌های غیرضروری و ایمیل‌ها و پیغام‌هایی که برای شما یادآور خاطرات ناخوشایند است، پاکسازی کنید. چسبیدن به گذشته، مانع از رسیدن به آینده است. در این راستا، اتاق کار، اتاق شخصی‌تان در منزل و هرجایی که خاطرات گذشته در آن پنهان شده را پاکسازی کنید.

با خودتان رو راست باشید

به هر کسی دروغ بگویید، نمی‌توانید به خودتان دروغ بگویید. به این دلیل که دست‌تان برای خودتان رو می شود. هرچه تعداد پنهان‌کاری‌های‌تان از خودتان بیشتر باشد و به قول روانشناسان، مسایلی که زیر فرش زده‌اید، بیشتر باشد، ذهن ناآرام‌تری خواهید داشت. پس اول از همه با خودتان روراست باشید و داشته‌ها و نداشته‌های‌تان را بسنجید.

ذهن‌تان را پاک کنید

خیلی سخت است که از گذشته دست بکشید و به آینده فکر کنید، درحالی که حال‌تان خوب نیست و نمی‌خواهید یا نمی‌توانید گذشته را فراموش کنید. برای این منظور از روانپزشک یا روانشناس کمک بگیرید. آنها به شما کمک می‌کنند ذهن‌ و جسم‌تان را بازسازی کنید.

اعتماد به نفس‌تان را بازیابید

بله! می‌دانم! خیلی سخت است که بتوانید به سرعت تکه‌های روان زخم‌خورده‌تان را ترمیم کنید و از نو شروع کنید، اما با کمک درمانگر حتما می‌توانید به حال خوب سابق بازگردید.

زمان‌بندی کنید

یکی از راهکارهای تغییر شرایط زندگی، تقسیم‌بندی زمانی و نظم داشتن است. بنابراین از همین امروز و در اندازه کم برای کارهای ساده، برنامه‌ریزی کنید. به تدریج نظم در زندگی شما نهادینه خواهد شد.

درست استفاده کنید

فضای مجازی، خوب و بدی‌های خودش را دارد که به آنها کاری نداریم. فقط یک توصیه ساده: برای فضای مجازی به اندازه ارزش آن وقت بگذارید؛ به همان اندازه که احساس می‌کنید می‌تواند کیفیت زندگی شما را ارتقاء بدهد. بیش از این مقدار، باید از آن فاصله بگیرید.

مطالعه را شروع کنید

اگر تا به حال یک خط کتاب هم نخوانده‌اید، هیچ وقت برای شروع دیر نیست. برای این کار به نزدیک‌ترین کتابفروشی محله‌تان سر بزنید. از خود کتابفروش برای خرید کتاب کمک بگیرید. توضیح بدهید که این اولین کتابی است که قرار است بخوانید. او شما را راهنمایی خواهد كرد.

رازدار باشید

اگر تا همین حالا، کوچک‌ترین تا بزرگ‌ترین مسائل خصوصی‌تان را به قول خودتان، دوستان نزدیک می‌دانستند، از حالا به بعد رازداری کنید. مسائل را حتی به خصوصی‌ترین دوست‌تان هم نگویید. وقتی کسی نمی‌تواند مشکلی از مشکلات شما کم کند، چرا باید برای شما دلسوزی کند؟ مطمئن باشید دلسوزی دیگران فقط حال شما را بدتر می‌کند.علاوه براین که در بسیاری موارد، راهکارهای نادرست در این میان ارائه می‌شود که مسیر شما را بیش از آنچه که هست، منحرف می‌کند.

برای تفریح برنامه بریزید

درست مثل زمانی که برای انجام کارهای‌تان برنامه‌ریزی می‌کنید، برای تفریح هم برنامه منظم داشته باشید. نیاز به صرف هزینه زیاد نیست. پیک‌نیک بیرون از شهر، قدم زدن در پارک و بازی با فرزندتان، تماشای فیلم در خانه، مطالعه کتاب، یک ساعت پیاده‌روی و هر کار مورد علاقه دیگر، می‌تواند تفریح خوبی برای شما باشد.

خانواده باشید

منظور این نیست که تمام ساعت‌های روز یا پایان هفته را همراه خانواده بگذرانید.مقصود این است كه برای وقت گذاشتن با خانواده هم برنامه‌ریزی کنید. بخشی را به خودتان، بخشی را به بودن در کنار خانواده و بخشی را هم به تفریح و همراهی با دوستان اختصاص دهید. مطمئن باشید تفریح با خانواده لذت خاص خودش را دارد.

ظاهرتان را تغییر دهید

منظور این نیست که هر روز به دنبال پوشیدن یک رنگ لباس باشید. سعی کنید هر از گاهی تغییری در وضعیت چهره یا تغییری در مدل موهای خود ایجاد کنید. در انتخاب لباس هم دقت کنید. تنوع رنگ و مدل را درنظر بگیرید. برای مثال، اگر ماه قبل مانتوی آبی خریده‌اید، این ماه، مانتوی سفید بخرید. به این ترتیب تنوعی در لباس پوشیدن‌تان ایجاد خواهد شد. تنوع و تغییرات کوچک یکی از راهکارهای کسب آرامش است.

20 دقیقه بدون فکر

هر روز 20 دقیقه به خودتان اختصاص بدهید.در این مدت در اتاقی دور از سر و صدا بنشینید. سعی کنید موسیقی مورد علاقه‌تان را گوش کرده و یا چشم‌هایتان را ببندید و به چیزی که دوست دارید، فکر کنید. به این ترتیب ذهن‌تان را از همه فشارهای روانی دور می‌کنید.

در آشپزی مخترع باشید

همیشه که نباید سوپ، سوپ جو و ورمیشل و... باشد. سوپ خودتان را بپزید! همیشه که قرار نیست قورمه سبزی با گوشت گوسفند باشد؛ قرمه سبزی خودتان را اختراع کنید! و همیشه قرار نیست سالاد با کاهو یا گوجه و خیار درست شود؛ شما مخترع سالاد خاصی باشید که ویژه خودتان است. این تجربه‌ها علاوه بر تحریک حس خلاقیت‌تان، می‌تواند به شادی بیشتر و آرامش‌تان کمک کند.

خیال‌پردازی کنید

نترسید! قرار نیست شما را به زندگی در خواب و خیال تشویق کنیم. خیال‌پردازی بخشی از ویژگی‌های ذهن کودکانه است که وقتی بزرگ‌ می‌شویم، آن را فراموش می‌کنیم. باید دوباره خیال‌پردازی‌تان را تقویت کنید. از خیال‌پردازی‌های کوچک و عملی شروع کنید. برای مثال، امروز می‌خواهید برای اتاق‌تان گلدان بخرید. در ذهن‌تان به شکل گلدان، رنگ آن، اندازه، جنس گلدان و این که آن را کجای اتاق بگذارید، فکر کنید. سعی کنید به دنبال همان گلدانی بروید که درذهن‌تان ترسیم کرده‌اید و آن را دوست دارید. از این خیال‌پردازی کوچک و عملی شروع کنید تا برای اتفاقات مهم‌تر زندگی بتوانید همین کار را تکرار کنید و به آرزوهای‌تان برسید.


آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
دسته بندی مقالات
0 محصول
ادامه خرید
تایید و تکمیل خرید
مجموع سبد
0 تومان