جستجوی سریع
/ مجله مهرسا / در هیچ کاری خودتان را باور ندارید؟

در هیچ کاری خودتان را باور ندارید؟

5 خرداد 1400 4
453بازدید

بذر موفقیت در همه‌ی افراد وجود دارد. تنها کاری که باید انجام دهید پرورش آن بذرها و آبیاری و تغذیه‌ی آن‌هاست تا بتوانند رشد کنند. پس چرا بسیاری از مردم در مسیر رشد و تحقق پتانسیل خود با شکست مواجه می‌شوند؟ یکی از مهم‌ترین دلایل آن کمبود اعتماد به نفس است. بسیاری از مردم خود را باور ندارند.
صدها هکتار امکانات در اختیار دارند، ولی هرگز آن‌ها را پرورش نمی‌دهند چون از اعتماد به نفس فراگیری، رشد و تبدیل شدن به موجودی فوق‌العاده برخوردار نیستند.

اگر به ارزش واقعی خود پی نبرید و روی آن سرمایه‌گذاری نکنید، هرگز نمی‌توانید زمان و تلاش لازم را برای رشد و تحقق پتانسیلتان صرف کنید. اگر در این مورد تردید دارید، موارد زیر را در نظر بگیرید:

اعتماد به نفس، مهم‌ترین عامل در رفتار فردی

اگر باور داشته باشید فردی بی ارزش هستید، نمی‌توانید بر ارزش‌های خود بیافزایید.

اعتماد به نفس پایین، پتانسیل را محدود می‌سازد

اگر خواسته‌ی شما 10، ولی اعتماد به نفستان 5 است هرگز نخواهید توانست در سطح 10 عمل کنید و تنها در سطح 5 یا پایین‌تر عمل خواهید کرد. هیچ کس نمی‌تواند در سطحی بالاتر از خودانگاره‌ی خود عمل کند.

ارزشی که برای خود تعیین می‌کنیم معمولاً ارزشی که دیگران برایمان قائل می‌شوند

متأسفانه بیشتر مردم بر اساس باورهایی که دیگران در موردشان دارند زندگی می‌کنند چون ارزشی را که دیگران برایشان قائلند بی‌چون و چرا می‌پذیرند. اگر افراد مهم زندگی‌شان معتقدند آن‌ها به جایی نخواهند رسید، خود آن‌ها هم همین انتظار را از خود دارند.

این وضعیت تنها در صورتی به نفع شما تمام می‌شود که اطرافتان را کسانی احاطه کرده باشند که شما را باور دارند. ولی در غیر این صورت چه باید بکنید؟

به طرز فکر دیگران در مورد خودتان اهمیت ندهید. مهم این است که شما در مورد خودتان چه فکر می‌کنید. اگر ارزش کمی برای خود قائل شوید، مردم آن را افزایش نخواهند داد. اگر می‌خواهید پتانسیل واقعی خود را محقق کنید، باید باور داشته باشید که می‌توانید.

می‌توانید توصیه‌های زیر را به کار گیرید:

 1- مراقب گفتگوهای ذهنی خود باشید:

اعم از اینکه بدانید یا نه، دائماً گفتگویی در ذهنتان جریان دارد، چطور با خودتان برخورد می‌کنید؟ آیا به خودتان روحیه می‌دهید؟ یا دائم از خود انتقاد می‌کنید؟ اگر مثبت هستید، می‌توانید خودانگاره‌ی مثبتی خلق کنید. ولی اگر منفی هستید، ارزش خود را دست کم می‌گیرید.
اگر می‌خواهید زندگی‌تان را تغییر دهید باید طرز فکرتان را در مورد خودتان تغییر دهید و برای آن کار باید نوع گفتگوی ذهنی‌تان را عوض کنید. هر چه سنتان افزایش می‌یابد بیشتر در قبال تفکر، کلام و باورهای خود مسئولید.


آیا مشکلاتی که در زندگی داشته‌اید کافی نبوده‌اند؟
چرا می‌خواهید با دلسرد کردن خود و گفتگوی ذهنی منفی بر این مشکلات بیافزایید؟

به خودتان روحیه و دلگرمی بدهید. هر بار کار خوبی انجام می‌دهید آن را عادی تلقی نکنید؛ از خودتان تعریف و تمجید کنید. هر بار تصمیم می‌گیرید خویشتن‌داری و انضباط را جایگزین افراط کنید، به خودتان نگویید به هر حال باید این کار را می‌کردم؛ قدر کمکی را که از این طریق به خودتان می‌کنید بدانید. هر بار که مرتکب اشتباهی می‌شوید، همه‌ی خطاهای گذشته را به رخ خودتان نکشید؛ به خودتان بگویید این بهایی است که باید در راه رشد بپردازید و دفعه‌ی بعد از آن تجربه کسب خواهید کرد.

با هر نکته‌ی مثبتی که به خود گوشزد می‌کنید کمک کرده‌اید.


 2- خودتان را با دیگران مقایسه نکنید:

مقایسه کردن خود با دیگران فقط بیهوده خاطرتان را آشفته می‌سازد. تنها کسی که باید خود را با او مقایسه کنید خودتان هستید. رسالت شما این است که هر روز بهتر از دیروزتان باشید و این کار از طریق تمرکز بر کاری که امروز می‌توانید در جهت پیشرفت و رشد خود انجام دهید میسر است. آنقدر این کار را تکرار کنید تا زمانی که خودِ هفته‌ها، یا سال‌های پیش را با خودِ امروزتان مقایسه می‌کنید، پیشرفتتان موجب دلگرمی‌تان شود.


3- باورهای دست و پا گیر را کنار بگذارید:

متأسفانه بسیاری از مردم معتقدند نمی‌توانند به موفقیت‌های بزرگ دست یابند، ولی بزرگترین محدودیت‌هایی که مردم در زندگی‌شان تجربه می‌کنند معمولاً آن‌هایی هستند که خودشان بر خود تحمیل می‌کنند، برای مثال، فرض کنید می‌خواهید برای پیشرفت در کار یا لذت بردن از تعطیلات زبانی جدید یاد بگیرید، ولی فکر می‌کنید نمی‌توانید.

وقتی چنین فکری به ذهنتان خطور می‌کند فکر کنید یاد نگرفتن این زبان جدید چطور می‌تواند موجب محدودیتتان شود. سپس وضعیت خود را بعد از یاد گرفتن زبان مجسم کنید. چه حسی دارید؟ قادر به انجام چه کارهایی هستید؟ چه تغییر مثبتی در کارتان ایجاد خواهد شد؟

سپس جمله‌ای مثبت در تأیید توانایی‌تان در زمینه‌ی زبان‌آموزی، روند واقع‌بینانه‌ی فراگیری آن و تأثیر آن بر رشد خود بنویسید.
در پایان به خاطر داشته باشید، آنچه مانع رشدتان می‌شود آن چیزی نیست که فکر می‌کنید هستید، چیزی است که فکر می‌کنید نیستید.


باور به خود رمز اصلی موفقیت افراد است. هر چقدر میزان باور به خود را در خود تقویت کنیم و عوامل سد راه این امر مهم را شناسایی و از مسیر خود حذف کنیم، خواهیم توانست ضمن تسلط کامل بر خود، توانایی‌های خود را شناخته و در مسیر موفقیت گام برداریم.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
دسته بندی مقالات
0 محصول
ادامه خرید
تایید و تکمیل خرید
مجموع سبد
0 تومان