جستجوی سریع
/ مجله مهرسا / چگونه با کودک درونمان دوست باشیم؟

چگونه با کودک درونمان دوست باشیم؟

5 تیر 1398 4
1186بازدید

صبا اسدی درمانگر کودک و نوجوان، در خصوص راه‌های فعال کردن كودک درون اظهار کرد: كودک درون آن بخش از وجود ماست كه مانند كودکان عمل می کنیم و رفتارهایی با خلق و خوی كودكانه داریم در واقع کودک درون همان بچه کوچکی است که دوست دارد مورد توجه و مراقبت قرار گیرد و او را دوست داشته باشند.

این درمانگر کودک و نوجوان بیان کرد: کودک درون در علم روانشناسی جنبه کودک گونه وجود انسان است که هنوز می‌تواند از اتفاق‌های جالب، حتی بسیار کوچک، لذت ببرد و شاد شود.


چگونه کودک درون را کشف کنیم؟
اسدی تشربح کرد: يک كودک را مجسم كنيد، وقتی خشمگين است فرياد می‌کشد، وقتی غمگين است گريه می‌کند، وقتی خوشحال است از ته دل می‌خندد؛ کودک درون برحسب غريزه عمل می‌کند يعنی می‌داند به چه كسی اعتماد كند و به چه كسی اعتماد نكند، دنبال بازی و كشف است اما به‌ مرور زمان اين كودک به‌طرف دنيای افراد بالغ كشيده می‌شود والدين و آموزگاران به او می‌گویند: « اين را نگو، آن كار را نكن، آن كاری را انجام بده كه ما می‌گویيم یا ما بهتر می‌دانيم.»

وی ادامه داد: به‌طور مستقيم و غیرمستقیم به کودک یاد می دهیم که برای محبوب بودن باید طبق نظر بزرگترها رفتار کند اما به‌ مرور زمان كنجكاوی و توانايی احساس كردن كه همان ویژگی‌هایی کودکان است به‌ ناچار پنهان می‌شود، غالباً افراد بالغ در فرايند آموزش‌وپرورش و ايجاد انضباط، كودک را به بالغی قابل پیش‌بینی تبديل می‌کنند که به خود راستين كودک لطمه می‌زنند.

این درمانگر کودک و نوجوان افزود: طفل در حال رشد کم‌کم روح شاد و کودکانه‌اش را محبوس می‌کند؛ اما كودک درون هیچ‌وقت بزرگ نمی‌شود و از بين نمی‌رود بلکه مدفون در درون ما غمگين و دردمند و منتظر باقی می ماند و انتظار می‌کشد تا روزی ما آن را از میان هزاران مشکل و احساس سرکوب شده آزاد کنیم.

جلب‌ توجه كردن كودک درون
اسدی بیان کرد:كودک درون همواره سعی می‌کند تا توجه ما را به خودش جلب كند، او گاهی خودش را با نيازهای بچگانه به ما نشان می‌دهد اما معمولاً او را طرد می‌کنیم و به او می‌گوییم: «هيس! تو نمی‌فهمی! آدم بزرگ‌ها اين كارها رو نمی‌كنند!»

وی افزود: زمانی که احساس‌ راستين را نديده می‌گیریم و به خود تاکید می کنیم که نبايد گريه كنيم در واقع در حال طرد کردن كودک درونمان هستیم مثلاً شايد احساس كنيم دلمان می‌خواهد سوار تاب و سرسره‌ بچه‌ها شويم اما به خودمان می‌گوییم اين كار بچه‌هاست نه من!، شايد دلمان می‌خواهد برای از دست دادن دوستی بسیار گريه كنيم اما آدم بالغ جدی درون ماست كه به كودک درونمان می‌گوید «آدم بايد به خودش مسلط باشد!» ،«مردها كه گريه نمی كنند!» و مواردی دیگر از این قبیل که باعث محبوش شدن کودک درونمان می شود.

فواید کودک درون چه هستند؟
این درمانگر کودک و نوجوان با اشاره به اینکه خیال‌پردازی یکی از فواید فعال شدن کودک درون است، گفت: کودکان خیلی راحت در ذهنشان داستان‌سرایی می‌کنند و با خیال‌پردازی‌های موردعلاقه‌شان از لحظه‌شان لذت می‌برند، آن‌ها می‌توانند اتاقشان را همچون مزرعه‌ای زیبا ببینند و حتی از بوییدن گل‌های خوش عطر شادمان شوند، کودک درون می‌تواند این خلاقیت را در وجودتان حفظ کند و هر زمان که به آرامش نیاز داشتید به کمک بیاید در حقیقت به‌وسیله تصور شرایط ایده آل، از اضطراب شما می کاهد.

بیشتر بخوانید: روش‌هایی برای ارتباط با «کودک درون»

اسدی با بیان اینکه با فعال شدن کودک درون می‌توان خواب راحتی داشت، افزود: کودکان به‌راحتی خوابشان می‌برد و هرازگاهی در بین روز چرت می‌زنند ممکن است در بزرگ‌سالی این‌گونه خوابیدن را تنبلی بدانید اما چرت زدن‌های کوتاه می‌تواند خستگی را از تنتان دور کرده و آرامش را به شما برگرداند بدین ترتیب کارآیی و سلامت جسمی و روحی‌تان نیز افزایش می‌یابد؛ کودک دورنتان می‌تواند چنین کار ارزنده‌ای برایتان انجام دهد.

برای فعال شدن کودک درون بازی کنید
وی ادامه داد: کودکان همیشه بازی می‌کنند و از زندگی‌شان لذت می‌برند اما ما بزرگ‌سال‌ها چنان گرفتار مسائل روزمره می‌شویم که به‌طور کل بازی کردن را فراموش می‌کنیم یا این کارها را خاص دوران کودکی می‌دانیم ولی باید یادآور شد که بازی می‌تواند ذهن را از توجه به موضوعات اضطراب‌آور رها کند بنابراین از کودک درونتان پیروی کرده و از بازی کردن خجالت نکشید.

این درمانگر کودک و نوجوان با اشاره به اینکه با رعایت تکنیک‌های ساده‌ای می‌توان کودک درون را فعال کرد، گفت: باید بتوان کاری کرد که کودک درون رها شود و با او دوست شد بدین ترتیب وقتی دلتان گرفت گریه کنید، هرگز جلوی خودتان را نگیرید چرا که گریستن نشانه انسان بودن شماست به‌علاوه کودک درونتان آرام خواهد شد؛ همیشه از ته دل بخندید، خنده شفای دردها و غذای روح است، به‌علاوه خندیدن به این معناست که به کودک درونتان اجازه می‌دهید ظاهر شود.

با کودک درونتان ملاقات کنید
اسدی افزود: دفترچه یادداشت شخصی داشته باشید و احساسات خود را یادداشت کنید و هرچند وقت یک‌بار به آن سر بزنید؛ به‌این‌ترتیب شما با کودک درونتان ملاقات کرده‌اید؛ در هنگام لزوم از گفتن نه به دیگران نهراسید، با این کار کودک درونتان خوشحال خواهد شد چرا که چیزی به او تحمیل نکرده‌اید همچنین وقتی خواب می‌بینید آن‌ها را در دفترچه‌ای یادداشت کنید و هرچند وقت یک‌بار به آن‌ها سربزنید خواب‌ها، آرزوها و تعارض‌های ما را آشکار می‌کنند و به‌ این‌ ترتیب شما از آرزوهای کودک درونتان باخبر می‌شوید.

وی اظهار کرد: وقت خود را با کسانی بگذرانید که به آن‌ها علاقه‌مندید و از بودن با آن‌ها لذت می‌برید، به‌این‌ترتیب کودک درونتان احساس امنیت و آرامش بیشتری خواهد کرد، تا زمانی که گرسنه نشدید به سراغ غذا نروید وقتی گرسنه هستید با ولع غذا می‌خورید و کودک درونتان لذت بیشتری می‌برد، بازی کنید و هر فعالیتی که شما را سرگرم می‌کند و به وجد می‌آورد، انجام دهید حتی می‌توانید بازی‌های جدیدی خلق کنید و با آن‌ها لذت ببرید خلق بازی جدید یعنی ندای کودک درون.

این درمانگر کودک و نوجوان بیان کرد: وقتی احساس خشم می‌کنید آن را با استفاده از کلمات مناسب ابراز کنید به‌ این‌ ترتیب به کودک خشمگین درونتان فرصتی می‌دهید تا حرف دلش را بزند، مقررات اجتماعی را رعایت کنید و با شنا کردن برخلاف جریان آب خود را به دردسر نیندازید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
دسته بندی مقالات
0 محصول
ادامه خرید
تایید و تکمیل خرید
مجموع سبد
0 تومان